Podujatie SPOZNAJ SVOJHO KANDIDÁTA sa tešilo skvelej účasti

Vzhľadom na to, že už v sobotu, 15.11., sa konajú komunálne voľby a množstvo ľudí, najmä prvovoličov nebolo rozhodnutých, koho by chceli voliť, sme sa my, členovia Mládežníckeho parlamentu mesta Rimavská Sobota rozhodli zorganizovať podujatie Spoznaj svojho kandidáta.

6. 11. sa teda toto podujatie zrealizovalo. Účasť nám potvrdili všetci štyria kandidáti na primátora, Ing. Dušan Hlinka za stranu SMER – sociálna demokracia, Ing. Igor Maňovský ako nezávislý kandidát, PeadDr. Štefan Orosz zo strany Most – Híd a aj súčasný primátor mesta, JuDr. Jozef Šimko, ktorý sa však kvôli iným pracovným povinnostiam nezúčastnil. Prítomní kandidáti dostali pár minút na to, aby sa nám stručne predstavili a oboznámili 80 mladých ľudí z Gymnázia Ivana Kraska, Obchodnej akadémie v Rimavskej Sobote a ďalších hostí so svojimi plánmi. Neskôr prišiel priestor aj pre otázky zúčastnených. Tí sa zaujímali najmä o to, ako si kandidáti predstavujú nastávajúce štyri roky, pokiaľ by boli zvolení do funkcie primátora nášho mesta. Otázky sa týkali športu, kultúry, ale aj toho, ako by chceli udržať mladých ľudí vo svojom regióne.

Na záver padli dve otázky aj od členov mládežníckeho parlamentu:
1. Ako chcete riešiť otázku útulku v Rimavskej Sobote?
Všetci traja kandidáti mali záujem podieľať sa na jeho realizácii.

2. Ako si predstavujete spoluprácu s Mládežníckym parlamentom mesta Rimavská Sobota?
Na naše prekvapenie boli zúčastnení kandidáti radi za našu iniciatívu a privítali spoluprácu s MPRS, dokonca prejavili záujem o ďalšie stretnutie, v prípade, že sa im podarí zvíťaziť v blížiacich sa voľbách.

Nám už ostáva len držať kandidátom palce a veriť, že nech už zvíťazí ktokoľvek, pre mesto a jeho obyvateľov to bude mať len pozitívny dopad.
Dúfame, že sme v študentoch, ktorí sa diskusie zúčastnili prebudili záujem o miestnu politiku a podnietili ich konať – voliť.

Celá fotogaléria tu:www.facebook.com/media/set/?set=a.736102116475091.1073741834.216785248406783&type=3

Michaela Kaderiaková - podpredsedníčka Mládežníckeho parlamentu mesta Rimavská Sobota.